Dosje kuhinja : mračne tajne kulinarskog svijeta / Anthony Bourdain ; prevela s engleskog Dijana Štambak
Autor
Bourdain, Anthony
Nakladnik
Zaprešić : Fraktura, 2007
Materijalni opis
295 str. ; 23 cm
Napomena
Prijevod djela: Kitchen confidential.
 
Str. 295: Bilješka o autoru.
Klasifikacijska oznaka
641.5-05 Pripremanje jela...Osobe
Anotacija
Poznati šef kuhinje, svjetska kulinarska zvijezda, u ovoj memoarskoj knjizi brutalnom iskrenošću opisuje svoje godine rada u restoranskom biznisu i otkriva ponekad mračnu, ponekad zastrašujuću stranu kulinarskog glamura. Dok ljudi misle da vrhunski kreirano jelo na njihovu stolu osmišljava sofisticirani kuhar, velika je vjerojatnost da su tu smjesu složili moralno propale osobe, narkomani, pijanci, prostitutke, izbjeglice i psihopati koji vladaju svijetom iza miomirisne pozornice. Veći dio knjige posvećen je autorovu osobnom sazrijevanju kao kuhara i brojnim ožiljcima na rukama koji o tome svjedoče.
Jezik
hrvatski
Standardni broj
ISBN 978-953-266-016-6
Građa
Knjigaknjiga

BOURDAIN, Anthony
Dosje kuhinja : mračne tajne kulinarskog svijeta / Anthony Bourdain ; prevela s engleskog Dijana Štambak. - Zaprešić : Fraktura, 2007. - 295 str. ; 23 cm. - (Svjetski bestseleri ; knj. 3)
Prijevod djela: Kitchen confidential. - Str. 295: Bilješka o autoru.
ISBN 978-953-266-016-6


Katalog
  • Katalog Knjižnica grada Zagreba
  • Upute
  • Klasifikacijske oznake
  • Predmetni sustav
  • Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
Knjižnice
  • Knjižnice na karti
  • Zbirke
  • Digitalizirana zagrebačka baština
  • Hrvatski centar za dječju knjigu
  • Zbirka Zagrabiensia
  • Zbirka Rara
  • Zbirka BDI
Usluge
  • Radno vrijeme
  • Rezervacija
  • Međuknjižnična posudba
  • Postaje bibliobusa
  • Moja iskaznica | Za članove
Izbor kataloga zbirki
  • Skupni katalog KGZ-a
  • Katalog za djecu i mladež
  • Skupni katalog sustava Zaki
Online baze
  • IUS-INFO
  • Središnji katalog službenih dokumenata RH
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2020. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.