Povrat u nepovrat : na razmeđu realizma i moderne : devet kazališno-književnih portreta / Antonija Bogner-Šaban
Autor Bogner-Šaban, Antonija
Nakladnik Zagreb : Hrvatski centar ITI - UNESCO, 2001
Materijalni opis 308 str. : ilustr. ; 20 cm
Nakladnički niz Biblioteka Mansioni
Napomena Str. 271-273: Bilješka o autoru.
Bibliografija: str. 277-294.
Predmetna odrednica Šenoa, Julije, 1845-1897 - život i djelo
Lunaček, Vladimir, 1873-1927 - život i djelo
Maraković, Ljubomir, 1887-1959 - život i djelo
Bogner, Josip, 1906-1936 - život i djelo
Šenoa, Milan, 1869-1961 - život i djelo
Ivakić, Joza, 1879-1932 - život i djelo
Barlović-Vuksan, Zora, 1886-1935 - život i djelo
Tanhofer, Tomislav, 1898-1971 - život i djelo
Klasifikacijska oznaka 792.07 Kazališna profesija i pripadajuća zanimanja i aktivnosti
792.071 Kreativna i interpretativna zanimanja. Profesionalni scenski i kazališni umjetnici. Kazališni redatelji. Dramaturzi. Kazališni glumci ...
821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
Anotacija Autorica u ovoj knjizi daje devet kazališno-književnih portreta ličnosti koje su obilježile razdoblje između realizma i moderne u Hrvatskoj: Julija Šenoe, Vladimira Lunačeka, Ljubomira Marakovića, Josipa Bognera, Milana Šenoe, Ise Velikanovića, Joze Ivakića, Zore Vuksan-Barlović i Tomislava Tanhofera.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 953-6343-26-6
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • Katalog Knjižnica grada Zagreba
  • Upute
  • Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
Knjižnice
  • Knjižnice na karti
  • Zbirke
  • Digitalizirana zagrebačka baština
  • Hrvatski centar za dječju knjigu
  • Zbirka Zagrabiensia
  • Zbirka Rara
  • Zbirka BDI
Usluge
  • Radno vrijeme
  • Rezervacija
  • Međuknjižnična posudba
  • Postaje bibliobusa
  • Moja iskaznica | Za članove
Izbor kataloga zbirki
  • Skupni katalog KGZ-a
  • Katalog za djecu i mladež
  • Skupni katalog sustava Zaki
Online baze
  • EBSCO
  • IUS-INFO
  • Naxos Music Library
  • Naxos Music Library Jazz
  • Naxos Music Library World
  • Središnji katalog službenih dokumenata RH
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti