Novi sadržaji starih tema : studije i rasprave / Antonija Bogner-Šaban
Autor Bogner-Šaban, Antonija
Nakladnik Zagreb : Kapitol, 2007
Materijalni opis 328 str. ; 21 cm
Nakladnički niz Biblioteka Mozaik
Napomena Bilješka o autorici: str. 327.
Bibliografija uz tekst.
Kazalo.
Predmetna odrednica Trenck, Franz von der, 1711-1749 - književne teme i motivi
Andrić, Nikola, 1867-1942 - kazališno djelovanje
Polič, Mirko, 1890-1951 - život i djelo
Tucić, Vendelin, 1879-1944
Begović, Milan, 1876-1948 (Gospođa Sreća ili Pierot-ovo ranjeno srce)
Milčinović, Adela, 1879-1968 (Mr. Crownenshield's success)
Tucić, Mladen, 1868-1889 (djela)
Tucić, Srđan, 1873-1940 (drame)
Marjanović, Milan, 1879-1955 (drame)
Andrić, Josip, književnik i skladatelj, 1894-1967 (Dužijanca) - libreto
kazalište - Split - 1900/1936.
Klasifikacijska oznaka 792 Kazalište
821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
Anotacija Studije i rasprave vezane uz hrvatsku dramu i kazalište devetnaestog i dvadesetog stoljeća. Autorica, vrsna povjesničarka hrvatskog kazališta na temelju prve analize stare građe donosi nove spoznaje i zaključke vezane uz braću Tucić, Milana Begovića, Adelu Miličinović, Milana Marjanovića, Josipa Andrića, Nikolu Andrića i Mirka Polića. Dana je i analiza predaja o barunu Trenku i rekonstrukcijska sinteza djelovanja Hrvatskog kazališnog društva u Splitu i Splitskog kazališnog društva.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-7093-20-4
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • Katalog Knjižnica grada Zagreba
  • Upute
  • Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
Knjižnice
  • Knjižnice na karti
  • Zbirke
  • Digitalizirana zagrebačka baština
  • Hrvatski centar za dječju knjigu
  • Zbirka Zagrabiensia
  • Zbirka Rara
  • Zbirka BDI
Usluge
  • Radno vrijeme
  • Rezervacija
  • Međuknjižnična posudba
  • Postaje bibliobusa
  • Moja iskaznica | Za članove
Izbor kataloga zbirki
  • Skupni katalog KGZ-a
  • Katalog za djecu i mladež
  • Skupni katalog sustava Zaki
Online baze
  • EBSCO
  • IUS-INFO
  • Naxos Music Library
  • Naxos Music Library Jazz
  • Naxos Music Library World
  • Središnji katalog službenih dokumenata RH
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.