Ideologija, utopija, moć / Rade Kalanj
Autor Kalanj, Rade
Nakladnik Zagreb : Naklada Jesenski i Turk, 2010
Materijalni opis 335 str. ; 23 cm
Nakladnički niz Sociološka biblioteka
Napomena Bibliografija: str. [307]-323.
Kazalo.
Predmetna odrednica Althusser, Louis, 1918-1990 (o ideologiji)
Foucault, Michel, 1926-1984 (teorija moći)
Elias, Norbert, 1897-1990 (o ideologiji)
Habermas, Jürgen, 1929- (o ideologiji)
Parsons, Talcott, 1902-1979 (teorija moći)
Giddens, Anthony, 1938- (o ideologiji)
Giddens, Anthony, 1938- (teorija moći)
Mannheim, Karl, 1893-1947 (djela)
Ricoeur, Paul, 1913-2005 (djela)
Foucault, Michel, 1926-1984 (o ideologiji)
ideologija - sociološko gledište
utopija - sociološko gledište
moć - sociološke teorije
Klasifikacijska oznaka 316.75 Normativni i vrijednosni aspekti kulture. Ideologija
Anotacija Autor naznačuje u predgovoru da je "svakodnevni život zapravo jedino poprište ili 'žrtva' iskušavanja i realizacije smisla što ga u sebi nose ideološke struje, utopijski projekti i poretci moći". Svrha ljudskog djelovanja je usklađenost i smislen koncept zajednice, civilizacijskih ideala. U ovoj su knjizi ključni pojmovi razrađeni do širih vidika, poredbeno kroz povijesni prikaz društvenih stanja i promjena. Na već poznate činjenice nadovezuju se novije analize i promišljanja.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-222-364-4
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • Katalog Knjižnica grada Zagreba
  • Upute
  • Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
Knjižnice
  • Knjižnice na karti
  • Zbirke
  • Digitalizirana zagrebačka baština
  • Hrvatski centar za dječju knjigu
  • Zbirka Zagrabiensia
  • Zbirka Rara
  • Zbirka BDI
Usluge
  • Radno vrijeme
  • Rezervacija
  • Međuknjižnična posudba
  • Postaje bibliobusa
  • Moja iskaznica | Za članove
Izbor kataloga zbirki
  • Skupni katalog KGZ-a
  • Katalog za djecu i mladež
  • Skupni katalog sustava Zaki
Online baze
  • EBSCO
  • IUS-INFO
  • Naxos Music Library
  • Naxos Music Library Jazz
  • Naxos Music Library World
  • Središnji katalog službenih dokumenata RH
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.