Poslanje filologa : zbornik radova u povodu 70. rođendana Mirka Tomasovića / urednici Tomislav Bogdan, Cvijeta Pavlović
Ostali autori Bogdan, Tomislav [urednik]
Pavlović, Cvijeta [urednica]
Nakladnik Zagreb : FF press , 2008
Materijalni opis 923 str. : ilustr. ; 25 cm
Napomena Bibliografija uz većinu radova.
Str. 703-901: Bibliografija Mirka Tomasovića / Nedjeljka Paro.
Kazalo.
Predmetna odrednica Tomasović, Mirko, 1938-2017 - bibliografije
Tomasović, Mirko, 1938-2017 - život i djelo
Don Juan - književne teme i motivi
Sbutega, Branko, 1952-2006 (poezija)
Krleža, Miroslav, 1893-1981 (djela) - utjecaj starije hrvatske književnosti
Gjalski, Ksaver Šandor, 1854-1935 (Na rođenoj grudi)
Matoš, Antun Gustav, 1873-1914 (poezija)
Kačić Miošić, Andrija, 1704-1760 (Razgovor ugodni naroda slovinskoga) - povijesni izvori
Držić, Marin, ca 1508-1567 (djela) - prijevodi na engleski jezik
Nalješković, Nikola, ca 1510-1587 (ljubavna poezija)
Bizanti, Juraj, ca 1490-ca 1560 (Rime amorose)
Paskalić, Ludovik, ca 1500-1551 (prijepisi pjesama)
Marai, Sandor, 1900-1989 (Die Fremde)
Hergešić, Ivo, ml., 1904-1977 (Hrvatske novine i časopisi do 1848.)
Pessoa, Fernando Antonio Noguiera, 1888-1935 (Knjiga nemira)
Nazor, Vladimir, 1876-1949 (Lirici croati)
Zlatarić, Dominko, 1558-1613 (ljubavna poezija)
Donne, John, 1572-1631 (Sveti soneti)
Petrarca, Francesco, 1304-1374 (Kanconijer) - prepjevi na hrvatski jezik
Petrarca, Francesco, 1304-1374 (Kanconijer) - recepcija u Hrvatskoj
Marulić, Marko, 1450-1524 (Judita) - naslov
Marulić, Marko, 1450-1524 (epigrami)
Marulić, Marko, 1450-1524 (djela) - filozofija
Marulić, Marko, 1450-1524 (djela) - recepcija u Europi
Stampa, Gaspara, ca 1523-ca 1554 (kanconijer)
Međutim (časopis)
Do posljednjeg daha <film>
književni ukus - teorija književnosti
dokolica - književne teme i motivi
hrvatska književnost - prijevodi na engleski jezik - bibliografije
Biblia : hrvatska usmena književnost
hrvatska književnost - periodizacija
hrvatska poezija - versifikacija - srednji vijek
talijanski književnici - Dalmacija - 15/20.st.
Klasifikacijska oznaka 821.163.42.09 TOMASOVIĆ Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi o Tomasoviću
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-175-314-2
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • Katalog Knjižnica grada Zagreba
  • Upute
  • Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
Knjižnice
  • Knjižnice na karti
  • Zbirke
  • Digitalizirana zagrebačka baština
  • Hrvatski centar za dječju knjigu
  • Zbirka Zagrabiensia
  • Zbirka Rara
  • Zbirka BDI
Usluge
  • Radno vrijeme
  • Rezervacija
  • Međuknjižnična posudba
  • Postaje bibliobusa
  • Moja iskaznica | Za članove
Izbor kataloga zbirki
  • Skupni katalog KGZ-a
  • Katalog za djecu i mladež
  • Skupni katalog sustava Zaki
Online baze
  • EBSCO
  • IUS-INFO
  • Naxos Music Library
  • Naxos Music Library Jazz
  • Naxos Music Library World
  • Središnji katalog službenih dokumenata RH
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti