Ka totalnom teatru / Nikola Đuretić
Ka totalnom teatru / Nikola Đuretić
Autor Đuretić, Nikola
Nakladnik Zagreb : Naklada Đuretić : Studio moderna, 2015
Materijalni opis 206 str. : ilustr. ; 19 cm
Nakladnički niz Biblioteka Stilus ; knj. 3
Napomena Bilješka o autoru: str. 197.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Kazalo.
Predmetna odrednica Craig, Edward Gordon, 1872-1966
Mejerhol'd, Vsevold Emil'evič, 1874-1940
Artaud, Antonin, 1896-1948
Grotowski, Jerzy, 1933-1999
Kantor, Tadeusz, 1915 - 1990
Ohlopkov, Nikolaj Pavlovič, 1900 - 1967
kazališne teorije - 20.st.
avangarda - Europa - 1900/1915. - kronologije
kazališni redatelji - Europa - 20.st.
kazalište - estetika - 20.st.
Klasifikacijska oznaka 792.01 Teorija i estetika kazališta
Anotacija Vodič kroz razvoj modernog kazališta, ali i analiza suvremenih kretanja i promjena u toj grani umjetnosti. Većina tekstova ranije je objavljena u sedamdesetim i osamdesetim godinama 20. stoljeća u hrvatskim časopisima. Na kraju knjige nalazi se detaljna kronologija europske avant-garde, bilješka o autoru i kazalo imena.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 9789537911287
Građa Knjigaknjiga

ĐURETIĆ, Nikola
Ka totalnom teatru / Nikola Đuretić. - Zagreb : Naklada Đuretić : Studio moderna, 2015. - 206 str. : ilustr. ; 19 cm. - (Biblioteka Stilus ; knj. 3)
Bilješka o autoru: str. 197. - Bibliografske bilješke uz tekst. - Kazalo.
ISBN 9789537911287


Katalog
  • Katalog Knjižnica grada Zagreba
  • Upute
  • Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
Knjižnice
  • Knjižnice na karti
  • Zbirke
  • Digitalizirana zagrebačka baština
  • Hrvatski centar za dječju knjigu
  • Zbirka Zagrabiensia
  • Zbirka Rara
  • Zbirka BDI
Usluge
  • Radno vrijeme
  • Rezervacija
  • Međuknjižnična posudba
  • Postaje bibliobusa
  • Moja iskaznica | Za članove
Izbor kataloga zbirki
  • Skupni katalog KGZ-a
  • Katalog za djecu i mladež
  • Skupni katalog sustava Zaki
Online baze
  • EBSCO
  • IUS-INFO
  • Naxos Music Library
  • Naxos Music Library Jazz
  • Naxos Music Library World
  • Središnji katalog službenih dokumenata RH
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.