Nad jabukama vile Hrvatice : kroatističke studije / Tihomil Maštrović
Autor Maštrović, Tihomil
Nakladnik Zagreb : Hrvatski studiji - Studia Croatica, 2001
Materijalni opis 371 str. ; 23 cm
Nakladnički niz Biblioteka Croaticum ; sv. 3
Napomena Str. 355-356: Bilješka o piscu.
Bibliografija: str. 357-359.
Predmetna odrednica Kašić, Bartol, 1575-1650 (djela)
Kuzmanić, Ante, 1807-1879 - urednik Zore dalmatinske
Andrić, Ivo, 1892-1975 - nacionalna pripadnost
Butković, Zvonimir, 1882-1916 - život i djelo
Maštrović, Nikola, 1791-1851 - kazališno djelovanje
Ježić, Slavko, 1895-1969 - kazališno djelovanje
Matić, Tomo, 1874-1968 (Hrvatska svijest u starih Zadrana)
Fancev, Franjo, 1882-1943 (o Hrvatskom narodnom preporodu)
Haler, Albert, 1883-1945 (o poeziji Petra Preradovića)
Milčetić, Ivan, 1853-1921 (o Nikoli Tomasseu)
Brusina, Spiridion, 1845-1908 (Naravoslovne crtice sa sjeveroistočne obale Jadranskog mora)
Kranjčević, Silvije Strahimir, 1865-1908 (dramski fragmenti)
Begović, Milan, 1876-1948 (djela)
Begović, Milan, 1876-1948 (drame)
Donadini, Ulderiko, 1894-1923 (drame)
Čuić, Stjepan, 1945- (djela)
Starčević, Ante, političar, 1823-1896 (o Hrvatskom narodnom preporodu)
Zora dalmatinska (časopis)
Mlada Hrvatska (časopis)
Lovor (časopis)
kazalište - Hrvatska - 19.st.
Zadar - kulturni život - 19.st.
Klasifikacijska oznaka 821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
Anotacija Radovi koje je autor objavljivao u raznim zbornicima, znanstvenim i književnim časopisima, te ih prikupio kako bi na temelju prikazanih rezultata istraživanja predočio pregled pojedinih tema hrvatske književne i kazališne baštine, u vremenskom rasponu od hrvatskog narodnog preporoda do suvremenoga književnog stvaralaštva, revidirajući pritom neke dosadašnje književnohistoriografske zablude i otkrivajući nedovoljno poznate činjenice hrvatske kulturne povijesti. Pristup temama je filološki, književnopovijesni i književnokritički, u nekim prilozima kazališnopovijesni, a gdjekad bi se mogao odrediti i kao komparativno-kroatistički.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 953-6682-29-X
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • Katalog Knjižnica grada Zagreba
  • Upute
  • Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
Knjižnice
  • Knjižnice na karti
  • Zbirke
  • Digitalizirana zagrebačka baština
  • Hrvatski centar za dječju knjigu
  • Zbirka Zagrabiensia
  • Zbirka Rara
  • Zbirka BDI
Usluge
  • Radno vrijeme
  • Rezervacija
  • Međuknjižnična posudba
  • Postaje bibliobusa
  • Moja iskaznica | Za članove
Izbor kataloga zbirki
  • Skupni katalog KGZ-a
  • Katalog za djecu i mladež
  • Skupni katalog sustava Zaki
Online baze
  • EBSCO
  • IUS-INFO
  • Naxos Music Library
  • Naxos Music Library Jazz
  • Naxos Music Library World
  • Središnji katalog službenih dokumenata RH
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.