Tajanstvenost umjetničke riječi / Nedjeljko Mihanović
Autor Mihanović, Nedjeljko
Nakladnik Zagreb : Matica hrvatska , 2007
Materijalni opis 282 str. ; 23 cm
Nakladnički niz Biblioteka Pleter
Napomena Str. 277-279: Bilješka o autoru.
Bibliografija: str. 273-275.
Kazalo.
Predmetna odrednica Pulić, Nikola, 1926-2005 - život i djelo
Poljak, Izidor, 1883-1924 (poezija)
Nazor, Vladimir, 1876-1949 (poezija)
Cesarić, Dobriša, 1902-1980 (poezija)
Sudeta, Đuro, 1903-1927 (poezija)
Šop, Nikola, 1904-1982 (poezija)
Tadijanović, Dragutin, 1905-2007 (poezija)
Jakšić, Ante, 1912-1987 (poezija)
Kordić, Lucijan, 1914-1993 (poezija)
Petričević, Anka, 1930- (poezija)
Štambuk, Drago, 1950- (poezija)
Ujević, Tin, 1891-1955 (poezija)
Raos, Ivan, 1921-1987 (Žalosni Gospin vrt)
Raos, Ivan, 1921-1987 (Prosjaci i sinovi)
Aralica, Ivan, 1930- (djela)
Šimundža, Drago, 1935- (književna kritika)
Korner, Jeronim, 1909-1976 (poezija)
Kupareo, Rajmund, 1914-1996 (poezija)
Mađer, Miroslav Slavko, 1929-2015 (poezija)
Klasifikacijska oznaka 821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
Anotacija Kroz djelokrug autorova znanstvenog rada s područja književnosti, knjiga donosi niz članaka i eseja koji obrađuju umjetničku strukturu, stilska i idejna svojstva književne proze te poglede na književnu kritiku i tekstologiju. Naglasak je na velikim imenima hrvatske ratne i poratne književnosti (Cesarić, Tadijanović, Ujević, Nazor, Šop).
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-150-761-5
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • Katalog Knjižnica grada Zagreba
  • Upute
  • Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
Knjižnice
  • Knjižnice na karti
  • Zbirke
  • Digitalizirana zagrebačka baština
  • Hrvatski centar za dječju knjigu
  • Zbirka Zagrabiensia
  • Zbirka Rara
  • Zbirka BDI
Usluge
  • Radno vrijeme
  • Rezervacija
  • Međuknjižnična posudba
  • Postaje bibliobusa
  • Moja iskaznica | Za članove
Izbor kataloga zbirki
  • Skupni katalog KGZ-a
  • Katalog za djecu i mladež
  • Skupni katalog sustava Zaki
Online baze
  • EBSCO
  • IUS-INFO
  • Naxos Music Library
  • Naxos Music Library Jazz
  • Naxos Music Library World
  • Središnji katalog službenih dokumenata RH
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti