Puk na sceni : studije o hrvatskom pučkom komadu / Marijan Bobinac
Autor Bobinac, Marijan
Nakladnik Zagreb : Zavod za znanost o književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu , 2001
Materijalni opis 245 str. ; 20 cm
Nakladnički niz L : biblioteka Zavoda za znanost o književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Napomena Str. 245: Bilješka o autoru.
Bibliografija: str. 229-237.
Predmetna odrednica Derenčin, Marijan, 1836-1908 (Ladanjska opozicija)
Brešan, Ivo, 1936-2017 (drame)
Tomić, Josip Eugen, 1843-1906 (drame)
Freudenreich, Josip, 1827-1881 (drame)
Kosor, Josip, 1879-1961 (drame)
Nemčić, Antun, 1813-1849 (Kvas bez kruha ili Tko će biti veliki sudac)
Mesarić, Kalman, 1900-1983 (drame)
hrvatska pučka drama - 19/20.st.
folklorno kazalište - Hrvatska - 19/20.st.
Klasifikacijska oznaka 821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
Anotacija Prilog istraživanju hrvatskoga pučkog komada, kao jednoj od bitnih sastavnica nacionalne dramske i kazališne tradicije koje upozorava na paradigmatske pojave u hrvatskoj pučkoj drami od sredine 19. do kraja 20. stoljeća u kontekstu srodnih suvremenih strujanja u europskoj, ponajprije austrijskoj i njemačkoj dramatici. Težišta znanstvenog rada ovoga autora, koji je objavio i knjigu "Otrovani zavičaj. Njemački pučki komad 20. stoljeća", kao i brojne znanstvene i stručne radove u domaćim i stranim časopisima i zbornicima, su pučko kazalište i različiti aspekti novije njemačke književnosti te komparatistička istraživanja.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 953-175-135-8
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • Katalog Knjižnica grada Zagreba
  • Upute
  • Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
Knjižnice
  • Knjižnice na karti
  • Zbirke
  • Digitalizirana zagrebačka baština
  • Hrvatski centar za dječju knjigu
  • Zbirka Zagrabiensia
  • Zbirka Rara
  • Zbirka BDI
Usluge
  • Radno vrijeme
  • Rezervacija
  • Međuknjižnična posudba
  • Postaje bibliobusa
  • Moja iskaznica | Za članove
Izbor kataloga zbirki
  • Skupni katalog KGZ-a
  • Katalog za djecu i mladež
  • Skupni katalog sustava Zaki
Online baze
  • EBSCO
  • IUS-INFO
  • Naxos Music Library
  • Naxos Music Library Jazz
  • Naxos Music Library World
  • Središnji katalog službenih dokumenata RH
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti