Pero ili mač : hrvatski politički esej : izbor / izabrao i priredio Ivan Strižić
Pero ili mač : hrvatski politički esej : izbor / izabrao i priredio Ivan Strižić
Ostali autori Strižić, Ivan, publicist [izabrao]
Nakladnik Zagreb : DoNeHa , 2001 - ____
Materijalni opis __ sv. ; 24 cm
Klasifikacijska oznaka 94(497.5) Povijest Hrvatske
929 Biografske i srodne studije
Sadrži
Knj. 1 : Od provale Turaka do raspada Austro - Ugarske Monarhije.

Godina izdavanja2001
Materijalni opis911 str.
NapomenaStr. 903-907: Bibliografija.
Predmetna odrednicaDivnić, Juraj, 1440-1530
Frankopan, Bernardin, 1453-1529
Vitezović, Pavao Ritter, 1652-1713
Vrhovac, Maksimilijan, 1752-1827
Derkos, Ivan, 1808-1834
Drašković, Janko, 1770-1856
Gaj, Ljudevit, 1809-1872
Vukotinović, Ljudevit, 1813-1893
Kukuljević Sakcinski, Ivan, 1816-1889
Mažuranić, Ivan, 1814-1890
Jelačić, Josip, hrvatski ban, 1801-1859
Kvaternik, Eugen, 1825-1871
Pavlinović, Mihovil, 1831-1887
Starčević, Ante, političar, 1823-1896
Strossmayer, Josip Juraj, 1815-1905
Laginja, Matko, 1852-1930
Rački, Franjo, 1828-1894
Supilo, Frano, 1870-1917
Folnegović, Fran, 1848-1903
Radić, Stjepan, političar, 1871-1928
Pilar, Ivo, 1874-1933
političke stranke - Hrvatska - 19/20.st.
Hrvatska - povijest - 15/20.st.
Klasifikacijska oznaka94(497.5) Povijest Hrvatske
929 Biografske i srodne studije
AnotacijaKnjiga hrvatskih političkih eseja sadrži portrete naših zname- nitih i zaslužnih osoba iz svijeta politike, političkih strana- naka i kulture. Ovo je prvi dio knjige koja će, kako autor na- vješćuje, dobiti i svoj nastavak. Ovaj dio knjige obuhvaća našu povijest od doba provale Turaka do raspada Austro-Ugarske Monar- hije. Svaki objavljeni esej objašnjen je i izvornim tekstom sa- mih književnika ili političara o kojima je riječ.
Jezikhrvatski
Standardni broj ISBN 953-6648-04-0
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 953-6648-03-2 (cjelina)
Građa Knjigaknjiga
Svi primjerci
Katalog
  • Katalog Knjižnica grada Zagreba
  • Upute
  • Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
Knjižnice
  • Knjižnice na karti
  • Zbirke
  • Digitalizirana zagrebačka baština
  • Hrvatski centar za dječju knjigu
  • Zbirka Zagrabiensia
  • Zbirka Rara
  • Zbirka BDI
Usluge
  • Radno vrijeme
  • Rezervacija
  • Međuknjižnična posudba
  • Postaje bibliobusa
  • Moja iskaznica | Za članove
Izbor kataloga zbirki
  • Skupni katalog KGZ-a
  • Katalog za djecu i mladež
  • Skupni katalog sustava Zaki
Online baze
  • EBSCO
  • IUS-INFO
  • Naxos Music Library
  • Naxos Music Library Jazz
  • Naxos Music Library World
  • Središnji katalog službenih dokumenata RH
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti