Kijevske i druge kroatističke književne teme / Ivan J. Bošković
Kijevske i druge kroatističke književne teme / Ivan J. Bošković
Autor Bošković, Ivan J.
Nakladnik Split : Naklada Bošković , 2015
Materijalni opis 342 str. ; 21 cm
Nakladnički niz Biblioteka Kolona ; 42
Napomena Bibliografske bilješke uz tekst.
Kazalo.
Predmetna odrednica Ujević, Tin, 1891-1955 - publicističko djelovanje
Kaštelan, Jure, 1919-1990 - posmrtno slovo
Nizeteo, Antun, 1913-2000 - život i djelo
Šimić, Antun Branko, 1898-1925 (kazališne kritike)
Raos, Ivan, 1921-1987 (romani)
Maruna, Boris, 1940-2007 (Otmičari ispunjena sna)
Slamnig, Ivan, 1930-2001 (poezija) - fonija i ritmika
Matoš, Antun Gustav, 1873-1914 (o Janku Poliću Kamovu)
Vida, Viktor, 1913-1960 (poezija)
Krleža, Miroslav, 1893-1981 (Balade Petrice Kerempuha) - prepjev Marka Grčića
Nazor, Vladimir, 1876-1949 (Krvavi dani)
Fabrio, Nedjeljko, 1937-2018 (pripovijetke)
Bauer, Ljudevit, 1941- (romani)
zavičaj - književne teme i motivi
Klasifikacijska oznaka 821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
Anotacija Članci objavljeni u ovoj knjizi prethodno su već bili objavljivani u zbornicima "Kijevskih književnih susreta". Sadrži članke: Antun Branko Šimić – kazališni kritičar,; Tin Ujević i šibenski Naprednjak; Gotovčev autobiografizam ili 'slučaj Gotovac ; Kaštelan u ogledalu nekrologa ; Dva 'prešućena' romana Ivana Raosa; Politička proza Borisa Marune; O Slamnigovim pjesničkim strategijama; Kamov (zašto ga Matoš nije volio?); geneza jednog odnosa; Poetska uporišta Vidina književnog identiteta; Antun Nizeteo - pripovjedač; Balade Petrice Kerempuha u štokavskom prijevodu Milovana Antuna Tomića (i Marka Grčića); Nazorovi Krvavi dani u kontekstu hrvatske historiografske fikcije; Nacionalna povijest u pripovijetkama Nedjeljka Fabrija; Biblijska trilogija Mire Gavrana; Suočavanje s prošlošću i čišćenje pamćenja u romanima Ludwiga Bauera: Identitet i zavičaj u Bauerovoj književnosti
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-263-311-5
Građa Knjigaknjiga

BOŠKOVIĆ, Ivan J.
Kijevske i druge kroatističke književne teme / Ivan J. Bošković. - Split : Naklada Bošković, 2015. - 342 str. ; 21 cm. - (Biblioteka Kolona ; 42)
Bibliografske bilješke uz tekst. - Kazalo.
ISBN 978-953-263-311-5


Katalog
  • Katalog Knjižnica grada Zagreba
  • Upute
  • Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
Knjižnice
  • Knjižnice na karti
  • Zbirke
  • Digitalizirana zagrebačka baština
  • Hrvatski centar za dječju knjigu
  • Zbirka Zagrabiensia
  • Zbirka Rara
  • Zbirka BDI
Usluge
  • Radno vrijeme
  • Rezervacija
  • Međuknjižnična posudba
  • Postaje bibliobusa
  • Moja iskaznica | Za članove
Izbor kataloga zbirki
  • Skupni katalog KGZ-a
  • Katalog za djecu i mladež
  • Skupni katalog sustava Zaki
Online baze
  • EBSCO
  • IUS-INFO
  • Naxos Music Library
  • Naxos Music Library Jazz
  • Naxos Music Library World
  • Središnji katalog službenih dokumenata RH
Knjige
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti